Som Erhvervsdrivende fond investerer vi i ejendomme, som anskaffes med erhvervsudlejning for øje. I øjeblikket driver vi teknisk skole i Allinge, hvor Foreningen Folkemødet holder til.

Sverigesvej 1, Folkemødehuset

Ejendomme Sverigesvej 1 blev opført af Allinge-Sandvig Haandværker- og Industriforening i 1895, og i sine første år blev den brugt som teknisk skole, og senere som bibliotek. Bygningen er tegnet af den bornholmske arkitekt Mathias Bidstrup, og August Kofoed var bygmester.

Ejendommen indeholder en del historie og ligger højt i terrænet med en flot udsigt over Østersøen meget tæt på Allinge Røgeri og få skridt fra Allinge Havn. Den flotte murstensfacade har et væld af flotte detaljer og udsmykninger.

Ejendommen er med sin centrale beliggenhed ved havnen fortsat en væsentlig del af kulturlivet i Allinge, idet Foreningen Folkemødet flyttede ind i bygningen i forbindelse med, at Sparekassen Bornholms Fond erhvervede ejendommen i 2018, og med støtte fra Realdania indrettede en moderne kontorbygning med gode mødefaciliteter.